14/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: TREBALLEM LES PARTS DEL COS DELS DINOSAURES

Una vegada ja sabien un poc més de què eren els dinosaures  i de com eren els dinosaures, començàrem a estudiar les parts del cos dels dinosaures, fixant-nos especialment en aquelles parts del cos més destacades que tenien cada un d'ells: les banyes del Triceratops, el coll llarg del Diplodocus, les punxes de l'Estegosaure... Vam anar mirant les diferents parts del cos en el llibre "Descobrim els dinosaures" de l'editorial Galera; així com també en algunes webs d'Internet (en Google imatges i en les webs que vaig nomenar en la primera entrada). 

Després de vore informació diversa, vaig crear una làmina com les que he ensenyat en les anteriors entrades, per tal d'afegir-la al dossier, així com per a plastificar-la i posar-la en el racó dels dinosaures. D'entre els diversos dinosaures, la primera làmina que vaig crear fou amb les parts del cos del Triceratops:

Projecte dinosaures

A més, amb aquesta informació també afegirem informació al mapa conceptual, situant la informació en la part sobre com eren els dinosaures, la qual ja vaig pujar en l'anterior entrada, encara que també la podeu vore ací:


La part que completàrem fou la que apareix baix, on diu això de "alguns tenien banyes...".

I ja amb la informació tractada començàrem a realitzar  algunes ACTIVITATS:

ACTIVITAT: PINTEM LES PARTS DEL COS DEL TRICERATOPS

Aquesta activitat es pot fer des dels 3 anys, simplement es tracta de pintar cada part del cos del color indicat. Evidentment, si es fa en 3 anys caldrà estar més damunt dels xiquets/es, dir que posa en cada requadre i utilitzar colors coneguts. En 4 anys, també serà necessari dir a alguns xiquets/es que posa en cada requadre, però la gamma de colors ja podrà ser més àmplia. Per últim, els alumnes de 5 anys ho poden fer pràcticament sols. Jo ho vaig fer en els 3 nivells i els va eixir correctament, amb majors dificultats en 3 anys, però també ho feren bé.

ACTIVITAT: RETALLEM I PEGUEM LES PARTS DEL COS DEL TRICERATOPS


Aquesta activitat es pot fer a partir dels 4 anys amb ajuda per a algunes paraules (per exemple utilitzant la làmina que he penjat al principi de l'entrada). En 5 anys normalment es pot fer bé, encara que si necessiten l'ajuda, també s'ha de donar. Els xiquets/es primer retallen les diferents paraules. Després les posen en el lloc corresponent, i ja al final quan estan correctes procedeixen a apegar-les.

ACTIVITAT: FEM UN PUZLE D'UN ESTEGOSAURE

Simplement es tracta de pintar l'Estegosaure i retallar-lo, per a posteriorment ordenar-lo i apegar-lo en un altre full. També es pot, però, optar per plastificar les diverses parts de l'Estegosaure i que els xiquets/es se l'emporten en forma de puzle. El primer dels dos és més senzill i separa l'Estegosaure en 3 parts; es pot fer des dels 3 anys. El segon ja separa l'Estegosaure en 4 parts, coincidint amb diverses parts del cos (cap, potes, esquena amb les plaques i cua) i a més, sent peces més irregulars. En quant al treball amb aquest es pot fer el mateix: plastificar-lo, o bé pegar-lo en un altre paper.


COMPAREM LES PARTS DEL COS DELS DINOSAURES AMB LES DELS HUMANS
Per tal de treballar un poc més les parts del cos, i perquè veieren també que hi havia moltes parts del cos que, tot i ser diferents, les teníem tant nosaltres com els dinosaures, vam procedir a fer unes comparacions entre aquestes.
Primer, vàrem repassar les parts del cos dels humans, i per tal de tindre la informació tractada, vaig crear una nova làmina, que tot i no estar directament relacionada amb els dinosaures, també la vaig posar al racó dels dinosaures:

N'he pujat dos, perquè la primera és per utilitzar-la en 3 anys, amb menys parts del cos, i la segona per treballar-la en 4 i 5 anys.  A més, amb 4 i 5 anys, també vaig crear dues activitats per escriure les parts del cos de forma espontània:



Una vegada repassades les parts del cos, ja procedírem a fer algunes ACTIVITATS en les quals comparàrem les nostres parts del cos i les dels dinosaures:

ACTIVITAT: COMPAREM LES PARTS DEL COS DELS HUMANS I ELS DINOSAURES
Esta activitat es pot fer també en tots els nivells (en 3 anys sense la part de respondre a les preguntes), ja que es tracta de pintar les parts del cos tant del dinosaure com del xiquet seguint els colors indicats. La forma de fer-ho seria la mateixa que he explicat en l'activitat de pintar les parts del cos de Triceratops.

ACTIVITAT: ESCRIVIM EL NOM DE LES PARTS DE LA CARA DELS HUMANS I DELS DINOSAURES
Es tracta d'escriure de forma espontània les diferents parts de la cara, i vore així totes aquelles parts que tenim en comú. L'activitat aquesta, jo l'he feta amb els xiquets/es de 4 i de 5 anys.      

No hay comentarios:

Publicar un comentario