8/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: QUÉ EREN ELS DINOSAURES + ACTIVITATS

Una vegada ja vaig tindre el tema clar i em vaig muntar l'esquema, vaig començar ja a preparar tant la informació com algunes fitxes. La majoria de la informació la vaig anar extraguent d'internet (Viquipèdia, dinosaurios.org, dinoguia.com), i també d'alguns llibres que teníem a l'escola ( "descobrim els dinosaures" de l'editorial galera) i d'altres que portaren els xiquets/es.

De tota manera la informació no la vam buscar tota de colp, sinó que per buscar-la anàrem seguint l'esquema que havia planificat prèviament, i cada vegada que trobàvem alguna cosa nova l'escrivíem també al mapa conceptual.

La primera informació que vam buscar va ser respecte a "que eren els dinosaures", vam acudir a la pissarra digital per buscar tant la informació, com també per vore imatges d'alguns dinosaures. Finalment tota la informació la vaig incloure jo en una làmina per a que estiguera aquesta també dins del dossier del projecte. Ací podeu vore la làmina de la qual vos parle:

Una vegada ja vam tindre la informació clara, la vam anotar al mapa conceptual. A més, també vam col·locar una làmina plastificada en el RACÓ DELS DINOSAURES que havíem començat a crear amb tot allò que els xiquets/es havien anat portant de les seves cases, sobretot amb dinosaures de joguet que després aprofitàrem per fer propostes manipulatives que ja us contaré en pròximes entrades. 

Després d'això, ja començàrem a realitzar les primeres activitats, centrades ja en els dinosaures i en el reconeixement d'alguns d'aquestos sense entrar encara en com eren els dinosaures, ni en on vivien, ni en cap altre d'aquestos aspectes que tractaríem més endavant. Ací podeu vore algunes de les primeres activitats que férem:

ACTIVITAT: DIFERÈNCIA ELS DINOSAURES DEL QUE NO HO SÓN
projecte dinosaures
Simplement es tracta de pintar els dinosaures i de fer una creu en aquells animals que no són dinosaures. És la primera activitat en paper després del dibuix inicial, i simplement es tracta de reconèixer els dinosaures.


ACTIVITAT DE LÒGICO-MATEMÀTIQUES: COMPTEM ELS NOMBRES DE DINOSAURES QUE HI HA DE CADA CLASSE

3 ANYS


4 ANYS


5 ANYS



En aquesta activitat de lògico-matemàtiques es tracta únicament de vore els diferents tipus de dinosaures que hi ha a la fitxa i comptar quants hi ha de cada espècie. Abans de fer aquesta activitat en paper, vàrem fer una activitat semblant però de forma manipulativa: utilitzant els dinosaures de joguet, havien d'agrupar-los amb els que eren iguals i després contar quants hi havia. 
Dins d'aquesta activitat, ja en el paper, poden pintar els dinosaures igual d'un mateix color (encara que el color no tinga res a vore amb el color que podrien tindre els dinosaures) per a què després siga més fàcil a l'hora de contar-los.
També dir que aquesta activitat (igual com l'anterior) es pot fer tant en 3 anys, com en 4 i 5, encara que en aquest cas cal adaptar-la.

ACTIVITAT DE LECTOESCRIPTURA: RECONEIXEM LLETRES EN EL NOM DELS DINOSAURES I ELS ESCRIVIM


3 ANYS



4 ANYS
projecte dinosaures



5 ANYS


En aquestes primeres activitats de lectoescriptura treballàrem sobre el nom de 3 dinosaures coneguts, dels quals teníem joguets a la classe: el Tiranosaure, el Triceratops i el Diplodocus; així com sobre el nom d'un rèptil volador de l'època dels dinosaures, el Pterodàctil, del qual també havien porta alguns joguets.

Els dibuixos utilitzats en totes aquestes fitxes han estat extrets d'Internet, els he buscat a través de Google, posant el nom de cada dinosaure en Google imatges i triant aquells que més m'agradaven. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario