12/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: COM EREN ELS DINOSAURES + PROPOSTES MANIPULATIVES + ACTIVITATS

Després de respondre la qüestió sobre "que eren els dinosaures", i continuant amb les qüestions plantejades pels xiquets/es, l'altra gran qüestió que vaig passar a plantejar fou la de "com eren els dinosaures".
 
Abans d'això, però, començàrem també a vore ja alguns dels dinosaures més coneguts, a través dels dinosaures de joguet que havien portat, així com a través dels dinosaures que veiérem en algunes pel·lícules. A més, jo també vaig crear, utilitzant el programa FÀCIL, cartes de dinosaures amb les imatges i el nom d'alguns d'aquests, com podeu vore tot seguit:

CARTES DE DINOSAURES
Sobre les cartes he de dir que en un principi no tenia tots els dinosaures, sinó sols alguns d'aquests, altres els vaig crear més tard, a mesura que va anar sorgint informació sobre ells. Ací els he pujat ja tots els que vam treballar, però al principi començàrem amb el Tiranosaure Rex, el Diplodocus, l'Estegosaure, el Triceratop, i el Pterodàctil (que no és exactament un dinosaure, sinó un rèptil volador).
 
Tornant a la qüestió sobre "com eren els dinosaures", després de buscar informació a diversos llocs (als llibres i webs mencionades en l'anterior entrada), vam arribar a unes conclusions que de nou anotàrem al mapa conceptual:


A més, i igual com havia fet amb la qüestió de "que eren els dinosaures", vaig crear una làmina per afegir-la al dossier del projecte i posar-la també plastificada en el racó dels dinosaures per poder acudir a aquesta informació sempre que ho necessitàrem:



Després, una vegada tractada la informació, començàrem a fer algunes activitats relacionades amb aquesta qüestió:
 
ACTIVITATS SOBRE "COM EREN ELS DINOSAURES"
Dins de la qüestió de "com eren els dinosaures", una de les coses que més tractàrem fou l'altura a la qual podien arribar els dinosaures. Per fer-ho, ens vam fixar en diverses imatges que trobàrem per Google, i mirant aquestes imatges ens vàrem trobar amb una pàgina molt interessant en la que es podia comparar l'altura de diversos dinosaures: http://paleozape.blogspot.com.es/2012/04/titanes-dinosaurios.html

A partir d'ahí, una de les activitats que férem foren:

PROPOSTA MANIPULATIVA: COMPAREM L'ALTURA DELS DINOSAURES DE JOGUET
Després d'haver vist les diverses altures dels dinosaures a través d'internet, vam passar a vivenciar la seva altura de forma manipulativa utilitzant els joguets. Per fer-ho vaig haver de fer una selecció prèvia, ja que en els joguets hi podien haver Triceratops més grans que Diplodocus ja que la mida del joguet no sempre era igual. Vaig agafar les mides més adequades, i els vaig repartir perquè els ordenaren quedant-se més o menys de la següent manera:







Una vegada ordenats de forma manipulativa, també comptava amb la mateixa activitat per fer-ho en paper. En aquest cas es tracta de retallar primer els dinosaures i pegar-los després en una altra fulla:

PROPOSTA MANIPULATIVA: BUSQUEM DINOSAURES DE JOGUET A PARTIR DE LES CARTES
En aquesta segona activitat, utilitzàrem les cartes de dinosaures que he penjat al principi d'aquesta entrada. En l'activitat es tractava de repartir les cartes entre un grup de xiquets/es, i que elles i ells buscaren els dinosaures de joguet a partir de la carta:




 
En aquest cas, les targetes que vaig utilitzar no eren les que us he exposat al principi de l'entrada, sinó que eren unes altres que ja tenia anteriorment i que havia trobat a Internet; però com que no tenia tots els dinosaures treballats vaig acabar creant la que us he ensenyat al principi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario