28/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: PERQUÈ MORIREN ELS DINOSAURES + ACTIVITATS

El punt final del projecte, l'última informació què tractàrem respecte a aquest, fou el perquè de l'extinció dels dinosaures. Aquesta pregunta és un poc complicada, ja que hi ha diverses teories al respecte. El que estava clar era que s'havia de contestar, ja que era una de les qüestions que els xiquets/es no deixaven de preguntar a la llarga del projecte: "perquè ja no hi ha dinosaures".

Igual com en la resta de qüestions, vam vore que ens deien els llibres que teníem a la classe, igual com també buscàrem informació a algunes webs (Viquipèdia, dinosaurios.org, dinoguia.com). També ens fixàrem en la pel·lícula Dinosaurio, en la qual es pot vore el xoc del meteorit i les conseqüències posteriors. Al final arribàrem a dos possibilitats, què vaig anotar en una làmina per situar-la al dossier i al racó dels dinosaures:




A més, ferem dues ACTIVITATS al respecte:

ACTIVITAT: PINTA LES CAUSES DE L'EXTINCIÓ DELS DINOSAURES
És una activitat senzilla, en la qual, després d'haver treballat oralment les teories sobre l'extinció dels dinosaures, han de pintar les coses que acabaren amb ells (en aquest cas el meteorit, el foc que va ocasionar el meteorit, el fum i el fred).   

ACTIVITAT: ORDENA L'EXTINCIÓ DELS DINOSAURES

Igual com altres activitats semblants que he pujat, es tracta de retallar les imatges i ordenar-les segons com ocorregueren cronològicament: meteorit - meteorit xoca contra la terra - els dinosaures moren. És més simple que tota la teoria, però si ho haguera posat tot no cabria, i els hauria costat moltíssim de fer. Ací podeu vore aquesta activitat realitzada per una xiqueta de 4 anys:




Finalment, per no deixar el final del projecte amb l'extinció dels dinosaures, parlàrem dels animals que vingueren després. A més, entre les coses que portaren els xiquets/es de casa hi havia algunes que feien referència als animals que vingueren després dels dinosaures: pel·lícules de Ice Age i de Los Crouds que les miràrem per vore alguns d'aquests animals; així com també portaren una maqueta d'un mamut. Amb això, també vaig fer una làmina per situar-la al dossier:


No hay comentarios:

Publicar un comentario