18/4/16

PROJECTE DELS DINOSAURES: ON VIVIEN ELS DINOSAURES + ACTIVITATS

Continuant amb el projecte, la següent gran qüestió que tractàrem fou la de "on vivien els dinosaures", i seguirem el mateix procés que sempre: buscàrem informació en els llibres i en la web, i després ho escrivírem al mapa conceptual. Igual com sempre, amb la informació tractada vaig crear una làmina per situar-la al racó dels dinosaures
projecte dinosaures
Una vegada tractada la informació, ja començàrem a realitzar les activitats relacionades amb la qüestió de "on vivien els dinosaures":

ACTIVITAT: PINTEM ELS LLOCS ON VIVIEN ELS DINOSAURES
És una activitat molt senzilla que es pot fer des dels 3 anys, simplement es tracta de pintar aquells llocs on podien viure els dinosaures.
ACTIVITAT: CLASSIFIQUEM ELS DINOSAURES I RÈPTILS SEGONS COM ES MOVIEN
PROJECTE DINOSAURES
En aquesta activitat es tracta de pintar els dinosaures, retallar-los i pegar-los en l'altra fulla segons on vivien i com es desplaçaven. És també una activitat que es pot fer des dels 3 anys (fent-la un poc més senzilla).

ACTIVITAT: ANIMALS ACTUALS QUE TAMBÉ VIUEN EN BOSCOS
Per tal de relacionar els dinosaures amb els animals actuals vam vore alguns dels animals actuals que també vivien en boscos. Per fer-ho utilitzàrem el llibre: Donde viven los animales de l'editorial Macmillan. Pel que respecta a l'activitat, sols es tracta de pintar els animals que visqueren en els boscos i escriure el seu nom.


Relacionat amb tot el treball de "on vivien els dinosaures", ens va sorgir una altra qüestió: "com sabem on visqueren els dinosaures". De nou, férem el mateix procés de cerca d'informació, i vaig fer una làmina per posar al racó:
A partir d'ahí, vam realitzar també activitats:

ACTIVITAT: DAU DE PETJADES DE DINOSAURES
Per fer aquesta activitat vaig crear prèviament un dau amb una caixa de càpsules de café. A banda vaig buscar algunes petjades de dinosaures per internet i vaig fer unes targetes que després s'enganxaven al dau amb velcros. Una vegada tot fet, l'activitat consistia en llançar el dau i reproduir la petjada que havia eixit tant en la safata amb sal, com anotant-la en un paper. Aquesta activitat es deu fer amb grups reduïts, entre 4 i 6 xiquets/es ja que de fer-se amb tota una classe gran els xiquets/es es cansarien.

ACTIVITAT: CLASSIFIQUEM DINOSAURES SEGONS LA SEUA PETJADA
Després d'explicar i relacionar els dinosaures amb els diferents tipus de petjades, poden ser els propis xiquets/es els que s'encarreguen de fer la relació entre els dinosaures i les petjades, i de buscar, entre els dinosaures de joguet, aquells que tinguen una determinada petjada. 

1 comentario: