13/5/16

TREBALLEM LES MATEMÀTIQUES AMB PINCES

Una forma de treballar les matemàtiques i la motricitat fina al mateix temps és utilitzant les pinces d'estendre la roba. Es tracta d'activitats en les quals els xiquets/es van enganxant les pinces de la roba sobre targetes (o altres materials: cordes, tires de paper...). 

Ací tinc dos exemples de propostes que he realitzat amb les pinces, les dos són enganxant-les sobre targetes:

1. POSEM PINCES EN LES TARGETES DELS MONSTRES SEGONS EL NOMBRE D'ULLS QUE TENEN

Es tracta d'anar posant pinces en cada targeta segons el nombre d'ulls que tinguen els monstres. En aquest cas és senzill donat que tenen tant el nombre escrit com la quantitat (d'ulls en este cas) per contar-ho. Per si a algú li interessen les targetes, he de dir que són monstres que vaig trobar per internet (Google imatges, escrivint monstres d'1 ull, de 2 ulls...), ací podeu descarregar-vos-les si voleu:

El joc també em va donar per a fer posteriorment una activitat amb paper:
2. POSEM PINCES EN ELS TRANSPORTS SEGONS LA QUANTITAT DE RODES QUE TENEN

En aquest cas el joc és el mateix, però no tenen el suport del nombre escrit. Han de pensar si els transports que tenen en les targetes tenen 2 rodes (moto i bicicleta), 3 rodes (avió), o 4 rodes (cotxe, autobús i camió) i posar tantes pinces com faça falta; o si per contra no en tenen cap (vaixell i helicòpter) i no han de posar pinces. Les imatges, igual com en l'anterior cas les he extret buscant al Google imatges, i les vaig trobar totes juntes en un memori de transports que vaig aprofitar tant per a fer aquest joc com per fer-ne altres de classificacions, de parelles...

No hay comentarios:

Publicar un comentario