5/5/16

DAU DE TRAÇOS PER TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA SOBRE DIVERSOS MATERIALS

Una forma divertida i senzilla de treballar la motricitat fina és realitzant traços sobre diferents materials. Per fer-ho jo utilitze un dau de traços que em permet anar variant els traços a realitzar, així com també una safata en la qual es poden posar diferents materials: sal, arena, pintura, aigua... En aquest cas que vaig a exposar-vos, vaig utilitzar sal:

DAU DE TRAÇOS
El dau de traços que utilitze, està fet amb una caixeta de càpsules de café forrada, i amb velcros per enganxar al dau els diferents traços.
La forma de jugar amb aquest dau és molt senzilla: els xiquets/es llancen el dau, i el traç que els isca és el que han de reproduir sobre la sal. El joc és semblant al que ja us vaig ensenyar de petjades de dinosaures, que el podeu vore ací.
Els passos que podem seguir per fer aquest joc són els següents:
  1. Llancen un dau de quantitats normal per vore qui comença.
  2. Seguint els torns llancen el dau de traços.
  3. Reproduïxen el traç sobre la sal.
  4. En alguns casos poden reproduir el traç posteriorment sobre un registre en paper, en el qual anoten els traços que els van eixint. Aquest registre pot ser tant en blanc per a què els xiquets/es vagen posant ells sols els traços, com també pot ser amb els traços dibuixats i ells han de repassar els que els vagen eixint.
Ací podeu vore els exemples d'alguns dels llançaments:





I per si voleu crear el vostre propi dau, vos passe també alguns dels traços (és recomanable repassar alguns de retolador per a què es vegen millor):

Per últim vos passe alguns exemples de com anotar els registres (en cas que vulguem anotar-los):

No hay comentarios:

Publicar un comentario