9/5/16

CIRCUITS PER TREBALLAR LA MOTRICITAT FINA

Una forma molt divertida per als xiquets/es de treballar la motricitat fina, és creant circuits diversos sobre el piso de la classe:

CIRCUITS MOTRICITAT FINA






I com podem jugar amb aquests? Hi ha diverses formes, ací vos passe algunes propostes que he utilitzat jo:

  •  Proposta 1: repassant el circuit amb el dit: van seguint el camí des del principi fins al final per damunt de les ratlles, repassant-les amb el dit.
  • Proposta 2: seguint el camí amb motos de joguet: es tracta de fer el mateix que amb el dit, anar resseguint tot el camí, però en compte de fer-ho amb el dit, utilitzant motos o cotxets de joguet.
  • Proposta 3: fem el circuit utilitzant xapes o materials semblants a aquestes: en aquest cas es tracta de seguir el camí, però en compte de fer-ho per damunt la línia es fa per dins del circuit. Jo en el meu cas, hem utilitzat peces de fer collars petites (es poden usar xapes, tapes de botelles, boles de paper d'alumini...), que han anat colpejant amb el dit fins fer-les arribar al final. La proposta també ajuda a controlar la força donat que cada vegada que ix la peça del circuit han de tornar al lloc des del qual han llançat abans que eixira.


    Relacionat amb aquestes propostes, també en tinc una altra, que tot i no utilitzar directament els circuits, fa ús de dos dels elements que hem utilitzat en estes propostes: les peces de fer collars i les motos. En aquest cas es tracta d'una proposta per treballar els conceptes de prop i lluny: els xiquets/es llancen des del principi del circuit però amb una ordre prèvia: intentar llançar prop d'una determinada moto; així controlen la força que fan en el llançament. He de dir que tant en els llançaments que fan en el circuit com en aquests, no es tracta d'agafar la peça i llançar-la, sinó d'anar colpejant-la amb el dit índex fent impuls amb el dit gros:
    En la imatge podeu vore com hi ha 5 llançaments diferents, sent la peça roja i la blava les que més prop s
    'han quedat, amb uns llançaments prou ajustats, mentre que en el cas de les peces grogues, els llançaments fets pels xiquets/es es quedaren molt curts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario