20/5/16

CREEM FORMES AMB FITXETES

Volia parlar-vos avui d'una proposta per treballar les lògico-matemàtiques amb taules plastificades i fitxetes de goma eva. És un poc dificultosa de treballar al principi, però després, a mesura que van jugant amb aquestes van ensenyant-se:




En aquesta proposta es tracta de vore primer el model i després intentar reproduir-lo en la taula buida utilitzant fitxetes fetes amb goma eva (les vaig fer amb la goma eva que ens havia sobrat de les disfresses de Carnestoltes). Igual com es fa amb fitxetes de goma eva, es pot fer també amb fitxetes de jocs de taula (tipo parxís o joc de l'oca), amb llegums, amb gomets... o amb qualsevol altra cosa que càpiga a les caselles. Per reproduir el model correctament els xiquets/es necessiten contar les caselles, almenys per a començar a col·locar-ho; així com contar les fitxetes que van posant.
Per fer-ho cal començar amb models senzills de reproduir. Al principi els xiquets/es reprodueixen les coses de forma aproximada, sense comptar les caselles ni les fitxes, però després, a mesura que van donant-se compte de què no reprodueixen els models de la mateixa manera, comencen ja a contar. És una activitat que necessita del pensament dels xiquets/es; jo l'he feta a partir de 4 anys i els resultats han sigut satisfactoris; començant per models com els següents:




Fins arribar a models molt més complexos, que tot i que costen més de reproduir, amb el temps els acaben fent pràcticament perfectes:



1 comentario:

  1. Blackjack in Las Vegas - JT Marriott Las Vegas
    In all the blackjack games 삼척 출장샵 offered, 성남 출장마사지 you can play the best 경상남도 출장안마 at one of the hotel's more exclusive casinos. For 거제 출장안마 more information on Blackjack in 목포 출장마사지 Las Vegas,

    ResponderEliminar