3/7/16

ESGRAFIAT CASC I ÚLTIMES ACTIVITATS SOBRE LES MOTOS


Aquest esgrafiat del casc que podeu vore és una de les activitats que férem per treballar les mesures de seguretat per anar en moto. El casc era una de les coses que més els cridava l'atenció: com es posava, com s'enganxava... Per treballar-ho vam poder disposar d'un casc a la classe, que teníem situat al racó de les motos, i amb el qual férem diverses proves de posar-se'l i llevar-se'l, així com se'l posaren per anar amb les motos del pati i fer circuits. Junt amb el casc també veiérem altres mesures de seguretat per anar amb la moto, i férem, com de costum un full amb tota la informació:
Junt amb això, també férem diverses activitats, entre elles la de l'esgrafiat del casc:

ACTIVITAT: ESGRAFIAT D'UN CASC
Per fer l'esgrafiat del casc vaig buscar una imatge d'un casc per internet i la vaig fer a una mida suficientment gran:
Una vegada tenia ja la imatge, el primer pas va ser que els xiquets/es la pintaren amb ceres blanetes de diversos colors, cada un com preferira:

A continuació, pintaren per damunt de les ceres amb pintura de temperes de color negre:

I una vegada estava ja sec, amb un furgadents feren els dibuixos que volgueren, i en la part de la visera situàrem un paper adhesiu blau:


Aquesta mateixa activitat la férem al final del projecte per fer la portada, amb un casc un poc més petit:

Ací, com podeu vore, retallàrem la visera i en vaig posar per damunt una altra de plàstic perquè es poguera vore la imatge que hi havia baix.

ACTIVITAT: PERSONES QUE COMPLEIXEN LES MESURES DE SEGURETAT
En l'activitat havien de pintar les persones que compliren les mesures de seguretat i tacar les que no ho feien. 

ACTIVITAT: ESCRIPTURA ESPONTÀNIA D'ELEMENTS NECESSARIS PER A ANAR EN MOTO
L'única cosa que han de fer és escriure baix de cada imatge el nom de l'element de seguretat. Ací podeu vore un exemple de l'activitat resolta en 5 anys:


Relacionat amb aquest tema de la seguretat també aprofitàrem per parlar dels senyals de trànsit, anomenant els tipus de senyals principals segons la forma geomètrica:
Per treballar els senyals, utilitzàrem senyals de trànsit de joguet (de fusta), amb les quals muntàrem xicotets circuits per aprendre millor sobre alguns d'aquests senyals. A més, també realitzàrem dues activitats:

ACTIVITAT: REPASSEM DE ROIG ELS SENYALS AMB NOMBRES DINS
Per fer aquesta activitat s'ha d'imprimir el full en blanc i negre, ja que del contrari no tindria ningun sentit. L'única cosa que han de fer és repassar de roig els senyals que tinguen nombres en el seu interior, quedant-se com en el següent exemple:

ACTIVITAT: REPASSEM DE ROIG ELS SENYALS TRIANGULARS I DE BLAU ELS QUADRATS
Aquesta activitat està enfocada especialment a treballar les formes geomètriques, per un costat han de descartar els cercles, i per l'altre repassar de roig els triangles i pintar de blau els quadrats. Igual com l'anterior, també s'ha d'imprimir en blanc i negre.


I per acabar amb el projecte de les motos, ja sols ens va quedar parlar de les persones que podien portar moto , parlàrem de què ells no podien portar motos, tret de les motos de joguet com les que tenien al pati; de què sols podien portar motos els adults o els xiquets/es més majors (a partir de 14 anys), però que per poder-les portar necessitaven un carnet de moto. Degut a això, plantejaren la necessitat de disposar també d'un carnet per a portar les motos de joguet, i finalment així ho feren, com que havien après moltíssimes coses, acabàrem el projecte realitzant un carnet per a portar les motos del pati:
Vos pose també algun exemple del carnet per la part de darrere (ja que per la part de davant estan els noms i cognoms i les fotos i per temes de privacitat mai publique cap d'eixes coses):



No hay comentarios:

Publicar un comentario