6/7/16

JOCS DE BUFAR AMB PALLETES


Aquest és un joc que férem bufant amb palletes, per treballar per un costat la força i la precisió en bufar, i per l'altre costat per treballar també les lògico-matemàtiques. El joc consistia en el següent:
  • Cada xiquet/a disposava d'una palleta i de 5 boletes de cotó:

  • Com podeu vore en la imatge superior, vaig fer un tauler de joc en la taula, amb un quadrat al mig, i unes línies en les 4 vores, cada línia a la mateixa distància del quadrat. Els xiquets/es havien de posar les boletes darrere de la línia, i des d'allí bufar.
  • El joc no consistia en bufar tots a la vegada i vore després qui tenia més boletes dins del quadrat, ja que, si bufaven tots a la vegada, tenien el perill de llevar les boletes que altres havien tirat dins i de molestar-se uns als altres. És per això que anaven bufant seguint uns torns, un darrere dels altres, amb la qual cosa, la boleta que entrara dins del quadrat ja era comptabilitzada. Com que cada xiquet/a tenien 5 boletes, feien 5 llançaments cada un, i al final es compten les boletes que tenen dins i les que han llançat fora per llançar massa fort o massa fluix:

          

  • Una vegada han acabat tots els llançaments, el que fan és canviar de lloc i repetir el joc des d'un altre costat, fins que tots l'hagen completat des de tots els costats. En general és un joc que els agrada moltíssim, i amb el qual no es cansen, normalment, de jugar.
Una vegada acabat aquest joc, es poden fer altres propostes amb les palletes:
  • Seguim circuits fets en el piso bufant amb les palletes:
  • Treballem la motricitat fina amb les palletes: doblant-les, enrotllant-les, i fent al final un caragol amb elles.

  • Fem molinets de vent, utilitzant les palletes com a pal:

No hay comentarios:

Publicar un comentario